Bitcoin kan ‚let‘ være ti procent af guld i 2021, siger Mike Novogratz

På prisfronten overgår kryptomarkedet, bakket op af en eksponentiel stigning i Bitcoins pris, sine fremskrivninger i denne uge. På det lovgivningsmæssige område har branchen dog fundet meget at kæmpe med.

Da industrien vinder mere modenhed

Da industrien vinder mere modenhed, når månederne løber, og institutioner endelig anerkender, accepterer og vedtager markedet, vil regulatorer, især dem i USA, udvide deres kontrol over den stadig voksende sektor.

FinCENs nyligt foreslåede regler, der vil kræve strengere KYC-processer for pengeoverførsler fra en central børs til en personlig tegnebog, er et forsøg på at gøre det samme. Forståeligt nok tilskyndede disse forslag et voldsomt svar fra mange i samfundet, især da de kom på bagsiden af de lovgivningsmæssige bestræbelser på at regulere stablecoin-markedet.

Selvom de fleste mener, at disse forslag er en sidste indsats fra en udadvendt administration, kan der være mere end hvad der ser øjet ud. Dette var den opfattelse, som Galaxy Digital’s Mike Novogratz havde under et nylig interview. Ifølge direktøren

“…. De (foreslåede regler) er faktisk ikke designet til at gå efter Bitcoin og Ethereum i sig selv. De er designet til de virksomheder, der trafikkerer dem. Og det er for det meste virksomheder i detailhandlen. ”

Dette er et interessant perspektiv, især da mange har været hurtige til at hoppe på den „amerikanske regering går efter kryptokurver“.

Der er et godt argument her for den anden side, især da den udadvendte administration ledet af Mnuchin og Trump i lang tid har været anti-Bitcoin. De ovennævnte regler, som FinCEN har foreslået, er et perfekt eksempel på det samme, da forslagene ikke, ligesom Novogratz var hurtige til at påpege, ikke havde en kommentarperiode på 60 dage, der normalt er normen. Yderligere, med Trump og Mnuchin på vej ud, kan en ny administration ledet af en ny præsident og en ny finansminister måske føle sig anderledes.

Også arten af Bitcoins tyremarked og hyldede

I håb om, at „åbne“ regulatorer skulle komme ind, når den nye administration overtager, fortsatte Novogratz med at argumentere for, at sådanne regler kun står til at kvæle innovation, idet de samme også har potentialet til at skubbe virksomheder offshore, samtidig med at de giver en klar fordel til lande ligesom Kina.

Galaxy Digital-direktøren kommenterede også arten af Bitcoins tyremarked og hyldede dets præstation i lyset af forhindringer fra amerikanske regulatorer. Ifølge ham var MassMutual, der investerede 100 millioner dollars i Bitcoin, „kæmpe nyheder“ og et bevis på, at vedtagelsen af Bitcoin af institutionelle kunder ikke bremser.

Novogratz afsluttede med at kommentere,

”Bitcoin er lige nu tre procent af guld. Jeg tror, det kan let være ti procent af guld, så det er $ 60- $ 65.000. Jeg synes ikke det er svært. Jeg ser bare flere deltagere komme på markedet. ”

Det skal dog bemærkes, at siden Novogratzs interview har verdens største kryptokurrency brudt flere modstandsniveauer på hitlisterne. Ergo, den ovennævnte procentdel skal have klatret endnu højere.