Er Bitcoin-forbud i USA ikke længere en mulighed?

Et direkte Bitcoin-forbud i USA er sandsynligvis en saga af fortiden, da kryptoen har givet regeringen nok grunde til at eksistere med den amerikanske dollar samtidigt, siger Digital Currency Groups administrerende direktør, Barry Silbert.

Bitcoin Loophole rejse indtil videre har været intet mindre end en rutsjebane. Fra den ene side betragtes det som det mest magtfulde investeringsakti og en potentiel afdækning mod overhængende inflation, der er fremkaldt af COVID-krisen; Trump-administrationen har heller ikke efterladt en mulighed for at opsige den.

Præsident Trump har indtil videre fastholdt, at Bitcoin aldrig kunne indtage den amerikanske dollars sted og rådede sin finansminister Steve Mnuchin om at overveje et Bitcoin-forbud for at få et konkurrencefordel, mens han forhandlede om en handelsaftale med Kina i 2018.

Varmer Washington op til krypto?

Ifølge Silbert er et absolut Bitcoin-forbud usandsynligt , da store Wall Street-firmaer og Washington DC varmer op til ideen om krypto .

For første gang siden starten blev Bitcoin-forbud ikke længere set som opfattet risiko. Det andet kvartal rapport fra gråtoner Investeringer viser, at der er nok institutionel interesse i krypto på trods af den igangværende krise. Jeg er forsigtigt optimistisk med hensyn til en ændring i lovgivningsmæssigt synspunkt med hensyn til Bitcoin.

Tilsyneladende er en af grundene til, at Bitcoin-forbudet ser på kortene fra nu, det katastrofale Twitter-hack fra sidste uge, der kompromitterede Twitter-kontiene for nogle af de mest fremtrædende ansigter i landet. Selvom hackerne formåede at samle over $ 100.000 i Bitcoin, var det Twitter’s sikkerhedssystem, der tiltrækkede al kritik.

Twitter-hack var godt for Bitcoin, Silbert

I kølvandet på hacket handlede de ord, der kom fra de offentlige personer i Washington, alt om slap i Twitter’s sikkerhedspolitik , og ingen talte om, hvordan det blev gjort muligt med Bitcoin. Det faktum, at Twitter er under mere gennemgang end Bitcoin, og at regulatorerne endnu ikke har sprunget på båndvognen for Bitcoin, betyder muligvis, at der er en større chance for accept.

Twitter-hacket har udsat sårbarheder med centraliserede systemer. I betragtning af angrebet på dets centraliserede sikkerhedssystem vil investorer være mere fokuseret på privatlivets temaer. Og det er her decentralisering viser sig at være en spiludveksler.

Bitcoin-forbud er ikke længere en bekymring

Silbert mener også, at der er tilstrækkelig støtte til Bitcoin i regeringen i dag. Politikere overvejer ikke længere at forbyde det eller indføre begrænsninger for det. En væsentlig del af denne succes kan skyldes det arbejde, der udføres af Coin Center , en Washington-baseret non-profit, der fokuserer på politikker og regler vedrørende cryptocurrencies, sagde han.

Cryptocurrency industrien klarer sig godt. I dag er vi på et meget bedre sted, hvad angår forholdet til regulatorerne, end hvad vi var, da vi startede. Takket være det bemærkelsesværdige arbejde, der udføres af sådanne organisationer for at skabe opmærksomhed blandt lovgivere. Vi kan nu med sikkerhed antage, at det meget frygtede katastrofale Bitcoin-forbud ligger bag os.