Mistenkte nordkoreanske hackere flytter Bitcoin verdt $ 140 000 fra tapt konto

Mistenkte nordkoreanske hackere på mandag flyttet 12 bitcoin, verdt rundt $ 140 000, fra en av 280 kontoer som det amerikanske justisdepartementet (DoJ) har målrettet mot beslag.

De midlene er kablet til en anonym lommebok, i henhold til Whale Alert, en bot som sporer bemerkelsesverdige krypto transaksjoner

“En av innspillene til denne transaksjonen er oppført av den amerikanske regjeringen som tapt. Det er uklart hvem som har gjennomført transaksjonen, „twitret Bitcoin Code, og vedlegger en klage på DoJ sivile tap om 27. august.

I klagen hevder DoJ at regnskapet ble brukt av den nordkoreanske regjeringen til å hvitvaske nesten 3 millioner dollar i kryptovaluta stjålet i to separate hack i 2019. Den amerikanske regjeringen hevder at slike midler brukes til å hjelpe Pyongyang til å undergrave sanksjonene og sponse utvikling av masseødeleggelsesvåpen.

“Den tapte adressen er muligens en Huobi-innskuddsadresse som mottok 2.97069728 BTC for noen dager siden. Adressen ble feid i dag [aug. 31] sammen med innskudd gjort av andre brukere, ”tweetet Whale Alert videre.

DoJ-klagen sier at de to kryptohevingene skjedde 1. juli 2019 og 25. september 2019, og fordommer uidentifiserte utvekslinger av henholdsvis altcoins og tokens på $ 272 000 og mer enn 2,5 millioner dollar i flere virtuelle valutaer

Amerikanske etterforskere sa at hackere brukte en teknikk kjent som „chain hopping“, der en form for kryptovaluta overføres til en annen for å dekke sporene deres. Kinesiske reseptfrie handelsmenn blir beskyldt for å hjelpe til med å hvitvaskere midlene.

„Til tross for de svært sofistikerte hvitvaskingsteknikkene som ble brukt, var IRS-CIs nettkriminelle enhet i stand til å spore stjålne midler direkte tilbake til nordkoreanske skuespillere,“ sa kriminalsjef Daniel Fort.

De 280 adressene er frosset på grunn av etterforskningen, og børser samarbeider slik at de stjålne midlene ikke blir konvertert til fiat og tapt for alltid.

FN rapporterte tidligere at Nord-Korea har tjent 2 milliarder dollar fra nettangrep.